Tips för att sluta röka

 

Om du känner att njutningen och avslappningen som du får ut av rökningen inte längre väger upp för kostnaden eller de negativa hälsoeffekterna så är du långt ifrån ensam. Att trappa ner på sin rökning kan vara ett sätt att både spara pengar och börja må mycket bättre.

 

Men det är långt ifrån enkelt att sluta röka. Det kräver en vilja och tar ofta en del tid innan det sätter sig ordentligt. På grund av detta så är det klokt att känna till några bra saker som kan hjälpa till på vägen, samt vad man bör tänka på. Oavsett om du vill testa på en engång vape eller sluta med allt nikotin helt och hållet så finns det en väg framåt som kommer ta dig till ditt mål.

 

 

Testa på e-cigaretter

 

E-cigaretter kan vara ett perfekt sätt att sakta men säkert trappa ner på sin rökning. Detta blir allt mer populärt och om man bara vill testa på kan en engångs vape vara ett bra alternativ och om man känner att man vill ta det hela ett steg längre så finns det mer avancerade enheter att köpa. Även om E-cigaretter inte är överdrivet billiga så är det ett sätt att spara in lite pengar.

Nikotintuggumi

 

Nikotintuggumi kan vara ett bra alternativ om man inte vill röka någonting över huvud taget. Nikotintuggumi minskar röksuget på bara några minuter och gör det sedan lättare att trappa ned.

 

Börja med att trappa ned rökandet

Att bara sluta röka över en natt är någonting som kan vara oerhört svårt  och det kan också kännas som ett alldeles för stort steg att ta. Istället så kan det vara bättre att sakta men säkert trappa ner på hur mycket man röker. Genom att minska antalet cigaretter per dag med en varje dag så avvänjer man sakta men säkert kroppen på den mängd nikotin som den är van vid.

 

Detta är dock en långt ifrån enkel väg att ta och det gäller att man är disciplinerad med att dra ned på sin rökning och inte faller för lockelsen att överstiga sin kvot av cigaretter per dag, men många upplever att detta är mycket mer hanterbart än att helt och hållet sluta från en dag till en annan. Du kommer också känna av det i din egen ekonomi eftersom du kommer at spara pengor.

Acceptera att det är svårt att sluta röka

Detta är någonting som är viktigt att tänka på och det är långt ifrån säkert att man lyckas första gången som man försöker. Men genom att inse att det är svårt så kan man vända på det. Istället för att tycka synd om sig själv när man blir sugen på en cigarett så kan man tackla det som en utmaning där man tävlar mot sig själv och sin egen vilja. Samtidigt så gäller det att hitta rätt teknik och det som funkar för en själv. Om du vill ha mer tips kring hur man kan gå tillväga för att sluta röka så är det klokt att vända sig till Sluta Röka-linjen där man kan få ännu mer tips och stöd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.