Piffa upp hemmakontoret med dessa 5 tips

Bara för att du jobbar hemifrån betyder det inte att du inte vill ha ett ombonat och organiserat kontor. För att göra arbetsdagen effektivare bör ditt arbetsmaterial trots allt vara ordentligt sorterat. Dessutom skadar det inte att hemmakontoret ser fräscht och snyggt ut. Nedan hittar du fem tips med vilka du kan piffa upp hemmakontoret och skapa en överlag trevligare och mer harmonisk miljö. 

  • Växter och blommor skapar en mer lekfull arbetsmiljö

Inget kontorsutrymme är fulländat utan växter och blommor. De piggar upp alla typer av kontor och skapar en lekfull känsla till utrymmet med sina vackra färger och former. Dessutom ger det ett annars sterilt utrymme en mer levande känsla, inte bara tack vare dess praktfulla utseende men också allt eftersom de renar luften från kemikalier

 

Våga därför släppa loss med såväl växter som blommor i ditt hemmakontor. Eftersom du är hemma minskar också risken för att du missar vattningen. Men skriv gärna in en påminnelse i din kalender för att vara på den säkra sidan.

  • Lämpligt kontorsmaterial för att underlätta arbetsdagen

Kontorsmaterial, som diverse pärmar, post-its, och anslagstavlor ger inte bara hemmakontoret ett mer professionellt uttryck, men underlättar också själva arbetet. Det är viktigt att kontorsmaterial finns nära tillhands när det behövs, så du slipper ödsla tid åt att leta efter förnödenheter när du har annat för dig. 

 

Det är lätt att tänka att ett hemmakontor inte behöver lika mycket kontorsmaterial som traditionella kontorsutrymmen. Och visst går det att överleva utan post-its och arkivmappar, men det går inte att förbise att sådana förnödenheter förenklar arbetet. Med kontorsmaterial får du bättre ordning på kontoret och har alltid lämpliga verktyg nära till hands för att optimera arbetsdagen. Dessutom går de att variera i all oändlighet för att skapa något spännande för ögat. 

  • Dekor på väggarna för ett mer ombonat uttryck

Vill du att ditt arbetsutrymme ska kännas mindre stelt kan du med fördel hänga upp vackra motiv på väggarna. Med hjälp av några stilrena tavlor eller trendiga posters skapar du ett mer ombonat uttryck och åstadkommer sålunda en miljö som du kan glädjas åt att befinna dig i varje dag. Det behöver nödvändigtvis inte vara väggkonst du hänger upp på väggarna. En anslagstavla eller whiteboard kan också göra susen, förutsatt att det inte ser alltför stökigt ut.

 

Väggar prydda med vacker väggkonst gör dessutom att du får lite omväxling för ögonen från och till. Det kan behövas om du sitter framför datorn största delen av arbetsdagen. 

  • Vackra textilier för en seren atmosfär

Om möjligt föreslår vi att du adderar textilier i behagliga färger för att skapa en personlig och välkomnande känsla i ditt hemmakontor. Inte minst kommer det att se praktfullt ut i ett utrymme som annars bara består av vita eller svarta färger. 

 

Placera textilierna där de är lämpliga: en filt på kontorsstolen, blommiga kuddar till soffgruppen eller ett par gardiner i klara nyanser. Vart textilierna än hamnar lovar vi att de kommer att ljusa upp utrymmet och samtidigt få kontoret att kännas större. Men överdriv inte. Kom ihåg att det fortfarande är en arbetsplats du befinner dig på – du ska kunna få jobbet gjort utan alltför många färgglada element som ligger och stör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.