Så lyckas man med att börja träna

Om du känner att du börjar bli sugen på att göra en förändring för det bättre när det kommer till ens hälsa och träningsrutiner så finns det ingen bättre tid att börja än nu. Oavsett om du vet med dig att du kommer vilja avlägga ett nyårslöfte eller om du bara vill börja resan mot ett hälsosammare liv så är det klokt att börja nu.

 

Dels för att det kommer ge dig en god grund att gå in till det nya året med, samtidigt som det blir väldigt mycket lättare att göra sig bekväm på gymmet innan inflödet av människor precis i början av januari gör att det kan bli väldigt klaustrofobiskt. I den här texten kommer vi dela med oss av några tips som gör det enklare att göra en positiv förändring för ens mående. Om du istället vill ha mer konkreta tips kring hälsa så är https://nem.health/ någonting som är väl värt att titta närmare på.

Börja bygg en rutin långsamt

 

 

Ett alldeles för vanligt fel när det kommer till folk som börjar träna är att man går in alldeles för hårt och intensivt i det till en början. När man precis sätter igång med att träna så är det vanligt att ens motivation är väldigt hög, samt att man känner att man kan träna fem gånger i veckan.

 

Den här motivationen varar oftast några veckor innan man kommer in i en mindre svacka, någonting som gör att man tyvärr ofta börjar trappa ned på sin träning rejält. Istället för att gå all-in till en början är det mycket klokare att istället sakta men säkert börja bygga upp en långsiktig rutin som man vet att man kan hålla i ett tag. Att börja med att träna en till två gånger i veckan för att sedan succesivt börja trappa upp träningen kan vara ett bra alternativ. Du kommer garanterat märka av hur du blir gladare, får mer energi och en bättre sömn.

Hitta någonting som du tycker är roligt

Detta är oerhört viktigt för att se till att man orkar bibehålla motivationen under en längre tid. Genom att hitta en form av träning där du själv tycker att det är roligt att träna så kommer det bli väldigt mycket troligare att du lyckas med din träning under en längre tid. Exempelvis genom att spela padel en gång i veckan så gör du det roligt att röra på sig, samtidigt som det blir mer motiverande att ge sig ut och springa för att orka med att spela längre när du väl är nere på padelbanan. Detta kommer även hjälpa till med att bygga en motionsrutin.

 

Men om du inte hittar en träningsform som du tycker är rolig så gäller det att du gör ditt allra bästa för att se till att du får ut så mycket glädje av din träning som det bara är möjligt. Lyssna på podcasts medan du springer, eller hitta en form av styrketräning som du inte tycker är en plåga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.