Så kan du spara in pengar under vinterns kommande prövningar

Att Sverige och resten av världen går en tuff höst och vinter till möte har du med allra största sannolikhet inte missat. Tyvärr så ser prognoser framgent inte ut som att trenden kommer att brytas i första taget och man måste som konsument se till att man är väl förberedd på vad som komma skall.

 

Men man sitter inte helt maktlös och det finns en del saker som man kan göra för att spara in pengar i sin vardag. I den här texten kommer vi att dela med oss av några tips som vem som helst kan ta till sig och använda sig av för att försöka dra ner sina kostnader varje månad.

Se över dina månadskostnader

Detta är någonting som de allra flesta inte tänker på men som faktiskt kan röra sig om rätt stora summor pengar i det långa loppet. Många av oss sitter på en del streamingtjänster och liknande som ligger och tickar varje månad utan att man tänker på det. Även om det bara rör sig om någon hundralapp i månaden så blir detta stora summor under en längre tid. Byt försäkringsbolag om du får ett bättre erbjudande och i allmänhet se över var dina pengar landar varje månad. Detta gör det enklare att budgetera och bättre anpassa sina utgifter.

Elen

El och energi är ett av de områden som många känner en stor oro inför. Dessvärre så ser det inte ut som att elpriserna kommer att sjunka nämnvärt inom någon överskådlig framtid och därför så är det viktigt att man vet hur man ska förhålla sig till dessa. En smart sak att göra är att använda sig av LED-lampor istället för traditionella glödlampor. Dessa har inte bara en längre brinntid än traditionella glödlampor, utan drar dessutom också mycket mindre energi.

 

Elpriset är inte detsamma under hela dygnet och under natten och dagar som det är riktigt blåsigt så är elpriset inte alls lika högt som det brukar vara under dagen. Att därför tvätta under natten (och sedan hänga upp den för att torka istället för att använda sig av en torktumlare) kan vara ett utmärkt sätt att se till att man använder så lite el som möjligt. Dra ner värmen till en nivå som du känner är behaglig, och ha den lite lägre än vanligt under natten. Detta sparar inte bara pengar utan kan även bidra till en bättre sömn.

 

Matinköp

 

Matinköp är ett område där kostnaderna också har gått upp markant på senare år. På grund av detta så är det klokt att se över hur man handlar. Om man inte redan storhandlar så är detta någonting som man bör börja med genast för att spara in pengar och samtidigt få någon slags uppfattning för hur mycket man gör av med varje månad. Dessutom så är det också viktigt att man ser till att utnyttjar erbjudanden när sådana finns. Att se över vilka varor som är på extrapris och sedan handla utefter det är ett mycket bra sätt att se till att man sparar pengar på nödvändiga inköp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.