Så kan man förändra känslan i ett hem

 DIY-trenden (Do It Yourself) är någonting som sakta men säkert har börjat avta sedan pandemins hårdaste period började klinga av. Men bara för att man kanske ser mindre av detta på sociala medier nu för tiden så betyder det inte att man inte kan få till en riktigt härlig känsla hemma med relativt små medel.

 

I den här texten kommer vi inte att gå igenom storslagna projekt såsom renovationer och liknande. NÄr det kommer till större förändringar som man vill utföra i sitt hem så är det allt som oftast mycket smartare att anlita proffs, såsom exempelvis ett byggföretag uppsala. Men om man ändå vill få till en ny och fräsch känsla i sitt hem så finns det en lång rad olika saker som man kan göra för att uppnå en ny och härlig hemmiljö

Gör mindre renovationer

Det går dock att göra mindre renovationer alldeles själv utan att man behöver vända sig till ett byggföretag. Kanske kan man pröva att måla om ett rum där hemma, eller göra någonting liknande? Det är oerhört roligt att renovera saker själv och är någonting som dessutom kommer att imponera på eventuella gäster som kommer över för att hälsa på. Man kan även göra någonting med sin trädgård för att få till en ny och härlig upplevelse.

Skaffa smart belysning

En sak som kan förändra känslan i ett hem helt och hållet är någonting som kallas för smart belysning. Detta är lampor som man skruvar in precis som helt vanliga glödlampor men som man kan kontrollera med en app. Man får då över 16 miljoner olika färger som man kan välja bland, någonting som i sin tur gör att man kan låta ett härligt ljus sprida sig över sin bostad. Om man ska städa och behöver se så mycket som möjligt kan man välja en kall färg, medans middagsbjudningar kan dansa i ett härligt varmt ljus.

 

Men detta för även med sig två andra stora fördelar. För det första så är den här typen av LED-lampor mycket bättre för miljön i och med att de drar mindre ström, någonting som i tider av höga elpriser dessutom kan hjälpa en att spara in en del pengar över det långa loppet. Även om smart belysning kostar lite mer att börja med jämfört med traditionella glödlampor kan man faktiskt spara pengar i det långa loppet. Den andra fördelen är att man aldrig behöver oroa sig för att man har glömt att släcka några lampor eller liknande där hemma. I appen kan man tända och släcka lampor på distans, någonting som gör att man kan kontrollera att alla lampor har släckts, eller tända lamporna för att mötas av en upplyst bostad när man kommer hem.

Möblera om

Att möblera om kan vara ett väldigt billigt sätt att få till ny och härlig känsla i ens hem och är någonting som man kan fundera kring att göra med jämna mellanrum. Det är inte helt omöjligt att du kommer hitta en layout som du tycker mer om än din nuvarande möblering och det är någonting som kan vara väl värt att fundera närmare kring.

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.