Så arrangerar du årets bästa firmafest

​​

Vi har nu gått in i ett helt nytt år och det är dags att börja planera alla kommande aktiviteter för företaget. Om du ansvarar för firmafesterna har du kommit till helt rätt ställe. Vi vågar säga att det är en konst att arrangera lyckade firmafester, men låt inte det avskräcka dig. Ta del av våra tips på hur du arrangerar årets bästa firmafest nedan så lovar vi att dina kollegor kommer att bli imponerade!

Lägg extra krut på maten

Det är lätt att förbise vikten av god mat vid ett evenemang när det finns så mycket annat kul att hålla reda på. Men maten är förmodligen det viktigaste på en firmafest. God mat gör de anställda glada och fyller dem med energi så att de håller sig på gott humör hela dagen och/eller kvällen.

 

På en firmafest är catering utifrån det absolut bästa alternativet, vare sig ni behöver catering för julbord eller en sommarfest på en restaurang Stockholm. Då kan du vara säker på att maten som serveras är av högsta kvalitet och smakar gott. Betala gärna lite extra för maten, det är trots allt en förutsättning för en riktigt lyckad företagsfest!

Planera aktiviteter, men lämna utrymme för att mingla

Det finns inget värre än en företagsfest där den ena aktiviteten följer på den andra utan några pauser däremellan. Det är viktigt att de anställda får ut något lärorikt ur festen, absolut. Men de ska också ha möjlighet att ha roligt och prata med kollegor som de annars inte har tid att prata med så ofta. Se därför till att det finns en bra balans mellan aktiviteter, pauser och mingel under festen för att uppnå bästa möjliga resultat.

Stämningsfull musik under hela festen

Musik hör inte bara hemma på krogen! Det är också en oundviklig del av en firmafest. Du behöver dock inte anlita en DJ för att skapa en bra stämning. Allt du behöver är en riktigt vass Spotifylista som kan köras hela festen utan att bli irriterande. En bra spellista förenar de anställda för underhållning och dans, bryter ner sociala barriärer och uppmuntrar dem att mingla! Därför är det ett måste för firmafesten.

Överskrid inte budgeten

Som företag är ni bundna av en budget för festen. Det är därför viktigt att du håller dig till budgeten så att du inte får problem senare. Dessutom ger en budget dig en överblick över vad du kan och inte kan göra inför festen. Med detta i åtanke kommer du inte att göra något onödigt, precis som du kan använda lite extra energi om pengarna räcker till.

 

Ett bra sätt att se till att du inte överskrider budgeten är att skriva ner allting. Var organiserad och uppskatta vad du kommer att spendera på allt. Att budgetera är viktigt för att chefen och dina medarbetare ska vara nöjda.

Ha kul du också!

När all planering äntligen är över kan du släppa fasaden som festplanerare och umgås med dina kollegor. En lyckad firmafest förutsätter ju inte bara att alla andra är glada och har roligt. Du måste också ha kul om du vill kunna kalla det en framgångsrik fest!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.