Saker att tänka på inför en storstädning

 Även om det kanske inte är särskilt roligt att städa så är det trots detta någonting som man måste göra med jämna mellanrum i den här texten kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att hålla i bakhuvudet innan man sätter i gång med en storstädning.

 

Det är värt att notera att detta enbart handlar om när man ska få till en ordentlig och genomgående städning och inte bara när man ska dammsuga lite. Storstäda är någonting som man bör göra med jämna mellanrum och om man känner att man inte har tid eller lust att städa så kan man alltid anlita ett företag som sysslar med lokalvård.

 

 Sätt upp en lista över olika saker att göra

 

När man ska göra en ordentlig storstädning så är det en hel del olika saker som ska göras. Ytor ska tvättas, avlopp ska rensas och hörn ska dammsugas. Att komma ihåg alla dessa saker är långt ifrån enkelt när man är mitt uppe i städningen och det sista man vill är att komma på någonting när man satt sig ner i soffan efter att man trott att man var färdig.

 

En annan fördel med att göra en lista är att man märker hur det går framåt. Att göra en storstädning kan annars kännas som ett evighetsprojekt som aldrig blir färdigt, men genom att ha en lista så kan man enkelt se hur mycket som är kvar att göra innan man får plocka undan städhandskarna igen.

 

Ladda upp med en bra ljudbok eller podcast

 

Det finns med största sannolikhet en hel del saker som du hellre hade gjort än att städa din bostad. Om du tycker att det är tråkigt med städning så är det klokt att då också ladda upp med några podcasts eller ljudböcker som man kan lyssna på medans man städar.

 

 Så ser du till att din storstädning inte blir lika ansträngande

 

 

 

Det absolut bästa sättet att se till att ens storstädning inte blir lika ansträngande är om du ser till att ditt hem är så rent och städat som det bara går under vardagarna. Genom att plocka undan det man har använt så fort man är färdig med det och genom att se till att allting hamnar på sin rätta plats. När man sysslar med storstädning så vill man inte behöva går runt och plocka upp kläder, samtidigt som det går mycket smidigare att komma åt över allt.

 

Se till att du har allting du behöver innan du sätter igång

 

Detta är något av det viktigaste att säkerställa innan man sätter igång med att städa. Se över vad du har hemma och gör en inköpslista över sådant som du kan tänkas behöva införskaffa. Att se til att man har tillräckligt med bland annat dammsugarpåsar och städprodukter gör att man inte behöver springa iväg till affären när man är mitt uppe i sin städning. Det går även att göra egna städprodukter, någonting som man kan läsa mer om här. Detta är bättre för både plånboken och miljön och kan vara en räddare i nöden om det visar sig att man faktiskt har glömt någonting.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.