Vad ska man se i London?

I den här guiden berättar vi allt du behöver veta om Londons sevärdheter. Har du bokat din resa till den engelska huvudstaden? Så gör dig redo för resan hit.

London har många sevärdheter att erbjuda – lite av varje. Här finns legendarisk arkitektur, berömda museer och storslagna parker. Den som vill lära sig mer om Londons historia bör uppleva Sankt Pauls katedral, Tower of London och Big Ben.

Njut av en paus i vacker parkmiljö på Hampstead Heath eller Richmond Park. Dessutom kan du uppleva en hel del gratis i London. Ta till exempel en promenad längs Themsen på South Bank eller se utsikten från Primrose Hill.

Det finns alltså mycket att göra och upptäcka i Londons stadsdjungel – låt guiden inspirera dig!

Tower of London

Ett av Londons mest kända landmärken är Tower of London. Borgen ligger på Themsens östra strand och har varit en viktig del av Londons historia under lång tid. Idag fungerar den som museum, där man kan lära sig mer om borgens roll i medeltiden. I Tower of London finns även kronjuvelerna – ett måste att titta på när du besöker borgen!

Big Ben

Big Ben är en av Englands mest kända sevärdheter och ligger i hjärtat av Londons West End. Tillsammans med den närliggande Westminster Abbey är Big Ben en del av det kulturella området som brukar kallas för londons norra strand. Både borgen och klocktornet Big Ben invigdes 1858, men ljudet från klockan kan spåras tillbaka till 1852 då man byggde dem.

Oxford Street

Oxford Street är ett populärt shoppingområde i London som ligger i västra centrala London. Här finns allt från lokala boutiquer till stora kedjornas flaggskepp i Europa. Området är tätt befolkat och lämpar sig särskilt bra för shopping på lördagar då butikerna har lite längre öppettider.

Hampstead Heath

Hampstead Heath är en vacker park med utsikt över centrala London, belägen ungefär 5 kilometer norr om Tower Bridge. Parken ligger på 770 meters höjd ovanför havet och omges av flera lilla byar. Parken är populär bland lokalbefolkningen och här finns flera stora grönområden, dammar och skogar. I Hampstead Heath kan man ta en promenad längs floden Ken eller koppla av i parken på en av de många uteserveringarna.

Richmond Park

Richmond Park är en annan vacker park i utkanten av London som ligger 10 kilometer söder om Tower Bridge. Här kan man njuta av den vackra naturen, gå på promenader längs floden och se på de lokala djuren som bor i parken. Richmond Park är också känt för sina vackra herrgårdar och slott, som ligger spridda över hela området.

South Bank

South Bank ligger längs Themsens norra strand och är ett av de mest populära turistområdena i London. Här finns en mängd olika attraktioner, restauranger, caféer och butiker.

 

Läs mer om London på Resakris.se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.