Gör ditt hem mer familjevänligt

Gör ditt hem mer familjevänligt

Alla hem är inte lika familjevänliga. Därför kan det vara smart att se till att hemmet är lite mer familjevänligt innan eventuella barn kommer. Väntar ni tillökning i er familj? Se då till att förbereda ert hem för de kommande familjemedlemmarna. Här nedan följer några saker som kan vara bra att förbereda innan barnen kommer till världen.  

Barnsäkra det som går

Barnsäkra det som går

Gör hela hemmet så barnsäkert som ni bara kan. Det finns många dolda faror i våra hem, speciellt för ett litet barn. Se över allt i hemmet. Gör alla skarpa kanter och vassa hörn säkrare om det är möjligt. Barnsäkra alla skåp, lådor och självklart ugnen. Om ni har många möbler som inte är förankrade i väggarna, kan det vara på tiden att göra det nu. Om ett barn börjar klättra i möbler som inte har förankrats kan möblerna välta över barnet. Det får absolut inte hända.

Flytta undan allt som kan vara farligt för barnet och förvara det på platser som barnet inte kan komma åt. Även här kan det vara bra att barnsäkra med någon typ av lås. 

Gör plats för fler 

När familjen växer kan det vara bra att göra plats för fler. Ni kommer garanterat att vilja hålla i familjefester eller andra aktiviteter tillsammans med familjen i framtiden. Då måste det finnas gott om plats. Rensa bland era saker. Man kan göra mycket plats genom att sälja sina gamla saker som ligger och skräpar. Skaffa större bord och fler stolar så att fler kan samlas på ett ställe. Det kan verkligen behövas vid familjemiddagar eller kalas. Det blir mycket mysigare om hela familjen kan samlas vid samma bord.

Om du och din partner har ett ganska litet boende, kan det vara bra att skaffa sig ett större innan barnet föds. Det är ofta lättare att flytta innan barnet är fött. Då får man mer tid att lägga på barnet när det väl kommer. Så flytta i god tid innan ert barn föds. Det är helt enkelt bättre för alla i familjen. 

Tänk på framtiden

Tänk på framtiden

Det kan även vara bra att tänka lite längre in i framtiden. När barnet blir större vill ni ju kunna göra saker tillsammans som familj. Förbered med saker som kan bli användbara senare i barnets liv. Se till att skaffa en bra tv bänk så att ni kan få plats med en stor TV till era filmkvällar. Skaffa leksaker och spel som ni kan leka och spela med ihop.

Planera vilket rum barnet ska få som sitt egna rum när det blir större. Det är bäst att välja ett rum i god tid. Då slipper ni stressa senare när det väl är dags för barnet att flytta in i sitt eget rum. Om ni inte har ett rum över till barnet behöver ni komma på en annan lösning. Kanske behöver ni hitta ett större boende? Leta då efter ett så fort som möjligt. Det kan vara skönt att ha flytten ur vägen så snart som möjligt. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.