Lyckas med familjens campingresa

Lyckas med familjens campingresa

Att campa är något som alla familjer borde prova på någon gång. Det är verkligen det optimala sättet att semestra på. Man kan uppleva så mycket tillsammans när man campar. Att campa ihop som familj hjälper er även att stärka era familjeband. Om du och din familj inte har campat ihop tidigare ska ni verkligen se till att göra det. Här kan du läsa mer om hur du och din familj får bästa möjliga campingupplevelse tillsammans. 

Planera hela resan i förväg

Kom fram till vad det är ni vill se och uppleva under er campingresa. Låt alla i familjen få vara med och bestämma vart ni ska åka och vad ni ska hitta på under resans gång. Det är bra att ha en fast planering. Planera inte allt för många aktiviteter på en och samma dag. Det kan bli alldeles för stressigt, speciellt om man har små barn eller äldre personer med på resan. Planera bara in ett par saker per dag. Lämna gärna plats åt sådant som ni hittar efter vägen. Schemat ska inte vara så tajt att ni inte har tid till oplanerade saker. Då blir det inte lika kul. 

Planera resan i god tid

Fixa utrustningen

När ni vet vart ni vill åka och vad ni vill hitta på är det dags att skaffa campingutrustning. Vilken typ av campingutrustning ni ska skaffa beror helt på hur det är ni vill bo under er resa tillsammans. Har ni tänkt tälta under hela resan? Ska ni kanske hyra en husvagn eller en stuga? Oavsett hur ni väljer att campa bör ni se till att skaffa alla campingtillbehör ni kan tänkas att behöva. Man kan aldrig vara för väl förberedd. 

Packa smart

Försök att packa så smart som möjligt. Om ni reser med egen bil bör ni se till att packa alla stora och tunga saker i botten av bagageutrymmet. Det är verkligen lätt att packa alldeles för mycket. Packa därför inga onödigheter. Låt inte barnen få ta med sig alla sina leksaker. Packa heller inte mer kläder än ni kan tänkas att behöva under resan. Självklart kan det vara bra att packa några extra plagg, men undvik att packa extremt mycket kläder.

Att köpa mat på en mack eller en vägrestaurang kan bli ganska dyrt. För att slippa lägga dyra pengar på mat efter vägen, kan ni alltid packa med er lite reskost. Fyll en kylbag med mat så att ni klarar er tills ni kommer fram till er slutdestination. 

Skaffa rätt campingutrustning

Njut av varandras sällskap

När ni väl ger er iväg på er resa ska ni komma ihåg att stanna upp och njuta av varandras sällskap. Att resa tillsammans med sin familj kan vara stressande, men glöm inte att njuta av de härliga stunderna ihop. Att njuta av varandras sällskap är den viktigaste och mest givande delen av familjecamping. Glöm inte att ni campar för att umgås och komma närmare varandra. Var tacksamma för att ni får chansen att uppleva saker ihop som en enda stor och lycklig familj. Då kommer er campingresa att bli helt perfekt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.