Vi skriver om livet i en relation

Livet i en relation kan vara många saker. Det är både upp och nerturer i ett parförhållande. Ibland känns allt helt perfekt medans det andra dagar är flera motgångar. En varm sommardag och man håller picknick på stranden kan allt kännas toppen. En regning vintermorgon och man kämpar för att få på barnen deras ytterkläder samtidigt som man har dragits med influensa i flera veckor – då kan det kännas betydligt mera kämpigt i en relation. 

 

Ge er själva pauser 

Är ni föräldrar är det väldigt viktigt att ge er själva pauser i vardagen. Det kan annars lätt bli ett för stort press i en relation. 

 

I med och motgång 

När det är motgångar i ett förhållande kan det ibland vara en bra idé att söka hjälp ifrån en utomstående. Det kan exempelvis vara en parterapeut eller psykolog om man känner att man har kört fast. 

Tala  

Har man varit ett par i lång tid kan det vara lätt hänt att man slutar tala om vissa saker. Det kan dock vara farligt att göra så. Har du något på hjärtat är det viktigt att du kommer ut med det. Det är inte bra att bränna inne med saker. 

Överraskningar 

Det kan verkligen ge ett extra pifft till ens parförhållande om man väljer att överraska sin partner. Det kan exempelvis vara att laga en god lasagne en vardagskväll eller kanske köpa några blommor. När det är något oväntat kan det vara desto roligare. 

Ha lagom förväntningar 

Det är viktigt att lägga förväntingarna på ett plan så att de avspeglar verkligheten. Det är viktigt att veta att livet inte alltid är en dans på rosor. Det kan vara bra att vara inställd på att livet i en relation har sina upp- och nerturer. Om du tror att alltis ska skimra i rosa kan du lätt bli besviken. Men vårdar du din relation på ett bra sätt kan du förhoppningsvis se fram emot en lång och givande relation. 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.