Tips till er som investerar som ett par

Att dela livet tillsammans med någon innebär att man tar ett stort antal beslut ihop. Oavsett om det rör sig om sysslor i hemmet, föräldraskap eller att betala räkningarna återspeglar dessa beslut era värderingar, mål och drömmar för framtiden. Många av de val man gör ihop är relativt enkla, men flera är mer komplexa än andra – som investeringar.

Att investera i värdetillgångar är tillräckligt svårt när man gör det ensam. Det kräver tid, engagemang och att man är medveten om de risker man måste ta. Att göra det tillsammans med någon kräver att man fattar alla beslut ihop, och samtidigt inte är ensam om att råka ut för risker om något skulle hända. Fördelen med att investera som ett par är dock att man snabbare kan nå sina ekonomiska mål, och samtidigt dela glädjen med någon annan. Här kommer därför våra bästa tips till er som investerar som par.

 

Planlägg era investeringar ihop

Det som oftast misslyckas när man investerar tillsammans med någon är att en av personerna bär för mycket på ansvaret. Visst är det bra att ha en som är huvudansvarig, men det blir lätt konflikter om någon gör allt för mycket gentemot den andra. Se därför till att planlägga investeringarna, och planera vem som ska göra vad och när detta skall göras.

 

Förbered er på att misslyckas

Visst ska man inte endast tänka på nackdelarna med investeringar. Det är ju trots allt detta som avskräcker flest människor från att faktiskt göra det. Men det är oerhört viktigt att ha i åtanke att det faktiskt går att misslyckas. Ni kommer stå inför motgångar, men investerar ni på rätt sätt kan ni lyckas. Det gäller att hålla huvudet kallt och förbli fokuserad på era mål.

 

Investera långsiktigt

Ett tips för framgång är att investera långsiktigt. Det vill säga att ni investerar i värdetillgångar som uppfyller era långsiktiga mål, som exempelvis indexfonder. Då kommer ert gemensamma kapital växa under åren och ni har förhoppningsvis råd till drömhuset när ni blir äldre, eller kan leva bekymmerslöst när ni pensionerar er.

 

Investera i ert förhållande också

Allt här i livet handlar inte om pengar. Visst är det kul att se ert gemensamma kapital växa och därmed även ha råd till fler ting ni drömt om så länge. Men det viktigaste är trots allt att ni har och älskar varandra. Ju längre in i ett förhållande man kommer desto enklare blir det att bortprioritera varandra. Men ska ni lyckas med era investeringar måste ni investera i ert förhållande också.

Gör tid för varandra och glöm inte att försöka behålla gnistan. Prioritera att bjuda ut varandra på dejter och testa några nya sexställningar då och då. Eller kanske krydda till förhållandet med ett besök till IX? Förhållanden ser ut på olika sätt, men alla måste behandlas med omsorg för att det ska få lov att fortsätta växa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.