mor-dotter-armhavningar

Så håller du familjen fysiskt aktiv

Vissa upplever att det kan vara ganska svårt att hålla sin familj fysiskt aktiv. Det är lätt att fastna i tv-soffan efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Men man ska inte ge upp. Det finns många saker som kan göra de fysiska aktiviteterna både roligare och mer spännande för hela familjen. Här följer några exempel på vad du kan göra för att hålla din familj fysiskt aktiv och träningsmotiverad.

Undvik negativitet

Försök att inte använda piskan när du vill få din familj mer fysiskt aktiv. Träningen ska vara kul och positiv. Den ska inte förknippas med allt för många måsten och negativa tankar. Försök att göra den fysiska aktiviteten så positiv och lockande som möjligt. Sätt gärna upp mål. När ni tillsammans når målen, kan ni belöna er själva med något kul. Det kan till exempel vara ett biobesök eller något annat trevligt.

Tänk inte på den fysiska aktiviteten som ett måste. Det gör det bara lättare att tappa motivationen. Försök att förknippa den med något positivt istället. Tänk på er träning som något kul ni kan göra tillsammans som en familj. Ni spenderar tid tillsammans. Försök att njuta av denna tid ihop.

Börja med lagsporter

Om man har svårt att få med sig alla i familjen, kan man prova på någon typ av lagsport. Ni kan till exempel spela fotboll tillsammans. Fotboll är en lagsport som passar de allra flesta. Lagsporter är bra, då de hjälper er att stärka era familjeband. Ni kan lära er att samarbeta bättre. Det är alltså inte bara bra för er fysiska hälsa, utan hjälper er även att komma närmare varandra som familj. Det är fantastiskt vad lite träning kan göra.

Se till att alla har träningskläder

Se till att alla i familjen har sina egna träningskläder. Kläderna är viktiga när det kommer till just fysisk aktivitet. Dina kläder ska inte vara i vägen för dig när du tränar. Skaffa träningskläder som låter dig röra dig fritt. Om ni ska ut och springa mycket, kan det vara bra att skaffa ordentliga löparkläder. Märken som till exempel FUSION är riktigt bra. Lägg även lite extra pengar på rejäla skor.

fotboll

Skaffa träningskläder för alla typer av väder. Man vet aldrig när vädret kommer att ändra sig. Det är bra att vara förberedd på det mesta.

Om ni har barn i familjen, kan det vara bra att se över deras träningskläder ofta. Barn som fortfarande växer behöver nya träningskläder oftare än vuxna.

Planera era aktiviteter

Planera gärna era fysiska aktiviteter och träningspass. Se till att det alltid finns tid till familjeträning och gör det till en rutin. Dela gärna upp er träning i flera kortare träningspass under veckan. Det är ofta bättre än ett riktigt långt träningspass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.