strand

Så får du ett bra familjeliv

Om du har små barn vet du hur mycket man har att se till. Det kan ibland vara svårt at få ändarna att mötas. Vad som kan vara bra att tänka på i en sådan situation är att försöka optimera sin tid. Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska optimera dock. Tänk över din situation och vad som pressar dig mycket. Är det att handla mat? Är det att städa eller vad pressar dig? Det är lite olika vad man blir pressad av.  

 

Matlagningen 

Om det är matlagningen kan det vara en bra idé att beställa hem mat online. Det betyder också att du slipper att bära upp tunga matkassar för trapporna. Att släpa upp 10 liter mjölk till tredje väningen är inte alltid det roligaste. 

 

Städningen 

Att städa tar tid och det är bara inte speciellt roligt. Fråga dig själv hur mycket tid du vill lägga på att städa. Kanske vill du nöja dig med att plocka undan barnens leksaker och låta städerska komma och dammsuga och torka golvet. Kanske kan du tänka dig att göra rent ugnen och städerskan gör rent på toaletten? Det är en fråga om prioritering. 

familie

Barnpassning 

Kanske har du tur och har barnens morföräldrar boendes i närheten och kan därigenom få hjälp till passning? Det är dock inte alla som har det. Vad som då är en möjlighet är att hyra en barnpassare. Det kan dock vara en bra idé att undersöka så att det är en ordentlig barnflicka. Det kan vara lite svårt att veta på förhand. Försök att höra dig för hos dem som tidigare har använt barnflickan. 

 

Ta hand om dig själv 

Kom ihåg att ta hand om dig själv och se till att du får ensamtid tillsammans med din partner. Det är inte alltid lätt att få till det men det är väldigt viktigt att kunna gå ut och äta eller att kunna gå i biografen tillsammans. Det kan annars sluta med att man lätt blir mer ett projektledarpar för en familj mer än ett ”vanligt” par. Överraska din partner med ett presentkort kan vara en bra överraskning. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.