Familj_som_gaar_promenad

Har du utrustningen redo för familjens tillökning?

Det kan vara svårt att veta vad man ska ha klart till att ens familj får tillökning. Behövs det köpas in en ny vagn, en spjälsäng eller vad kan det tänkas vara? Ofta bilr det så att många av sakerna köps in de första dagarna babyn föds. Det är nämligen svårt att veta exakt vad man kan tänkas behöva. Ibland kan det uppstå oförutsedda situationer. Det kan vara att man behöver köpa in en hel hög av nappflaskor, steriliseringsutrustning till det och ersättning. 

 

Det är viktigt att köpa rätt 

Det kan också vara så att man efter ett tag upptäcker att det var fel barnvagn man köpte. Kanske har man behov för en betydligt större. Det är nämligen inte alltid lätt att veta allt detta innan man står i själva situationen. 

 

Utrustning till baby

Fråga vänner och bekanta 

En bra idé är att höra med vänner och bekanta vad de har för babysaker och vad som är extra viktigt att tänka på innan babyn kommer. Ofta kan det vara så att affärerna påstår att man behöver en massa saker medans man i själva verket inte alls har behov för det. Kanske har du tur att du kan få ärva en massa saker ifrån någon släkting eller vänner som har barn och de har växt ur sakerna. Det kan även vara en bra idé att gå på loppmarknader eller andra affärer där man säljer begagnad utrustning. Ibland kan man ha tur och lyckas pruta ner priset på en vara. Det kan vara viktigt att tänka på att inte förköpa sig.  

 

Reparera 

Ibland går saker och ting sönder. Det kan blir hål på knäna på barnens byxor, en skruv kan ramla av barnvagnen eller andra saker kan gå sönder. Istället för att slänga kan det vara en bra idé och se om det går att laga. Kanske har du tur och har en händig man? Om inte går det alltid att träna sig själv till att bli händig. Ju mer man tränar desto bättre blir man. Det kan dock ta ett tag. Vill du verkligen spara pengar kan det vara en bra idé att faktiskt köpa något som är begagnat också själv laga det för att få glädje av det. 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.