Få mer tid till familjen genom små vardagsknep och budgetering

De flesta av oss är fångar av ett hektiskt liv med aktiviteter, skola och jobb som börjar måndag morgon och som först tar slut söndagskväll, för att sedan fortsätta i en ond spiral. Tiden försvinner och vi blir äldre och äldre samtidigt som vi försöker fullfölja vårat jobb, behålla en stabil ekonomi, ta hand om hushållet och våra barn samtidigt som vi vill hålla liv i våra förhållanden. Genom att anpassa dina dagliga interaktioner och spara pengar genom att bland annat handla begagnade presenter, så kan du få mer tid över till dig själv och din familj.

Planera din ekonomi och jobba mindre

Har du möjlighet för att gå ned i tid på ditt arbete så gör det! Trots att det kanske knivar lite i ekonomin i början så finns det alltid sätt att planera sin ekonomi så att det räcker till ändå. Även om du har ett fulltidsjobb och pengarna inte räcker till resan ni planerat, eller födelsedagspresenterna, så finns det metoder att använda sig av.

Önskar sig barnen nya, tekniska prylar som er ekonomi inte räcker till? Oroa dig inte. Det finns fortfarande möjligheter för att ditt barn ska kunna få det dem önskar sig i födelsedagspresent eller julklapp utan att känna sig utanför. Att köpa begagnade prylar är inte bara gynnsamt för miljön, men även för plånboken. Köp en begagnad Samsung s10 istället för en sprillans ny, och spara betydligt mer pengar än om du hade köpt en helt ny. Kanske önskar sig dottern en typ av förstärkning till sitt musikspelande? Köp ett par begagnade högtalare!

Gör tid till det som är viktigt

Det viktigaste steget för att du ska få mer tid över till familjen och dig själv är att planera din tid noggrant. Sätt upp ett schema för aktiviteter ihop, eller aktiviteter för dig själv. Planera en söndag ihop med barnen, en tisdagskväll ihop med din partner och en lördagsutflykt med dina väninnor. Känner du att tiden inte räcker till så tänk på vad du utnyttjar din tid till. Spenderar du timmar på telefonen och tv:n varje dag kanske du ska se över och minska din skärmtid. Prioritera din tid rätt och värdesätt den du har med din familj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.