handlande-familj

Få en bättre familjeekonomi

Skulle du och din familj kunna tänka er att få till en bättre och mer stabil familjeekonomi? Att få en bättre familjeekonomi behöver inte alls vara speciellt invecklat eller svårt. Ofta handlar det om att spara så mycket man kan där man kan och att göra eventuella investeringar för framtiden. Här får du ett par enkla tips som kan hjälpa dig och din familj till en bättre familjeekonomi.

Undvik onödiga köp

 

Handla inte onödigheter

Undvik att handla en massa onödigheter. Ät inte en massa snacks flera gånger i veckan. Se till att det alltid finns bra mat att äta istället. Laga större mängder mat så att det finns rester över att äta när ni blir hungriga. Då behöver ni inte sitta och snaska på godis eller annat onyttigt hela tiden. Låt inte barnen få bestämma för mycket när ni handlar. Självklart ska de få något då och då, men de ska inte förvänta sig att få något varje gång ni är ute och handlar. Låt dem få en extra godbit eller en liten leksak på speciella tillfällen. Det är ofta bättre att storhandla få gånger i veckan än att handla i små omgångar flera gånger i veckan. Köp större förpackningar och dela upp dem. Det gäller speciellt färskvaror som till exempel kött. 

Laga maten själva

Ät inte ute flera gånger i veckan. Laga all mat själva istället. Det är mycket mer ekonomiskt och oftast även mer hälsosamt. Låt barnen få vara med och lära sig laga mat så tidigt som möjligt. Det kommer att hjälpa dem senare i livet när de ska börja ta hand om sig själva mer.

Gör långsiktiga investeringar

Om man vill kunna få en bättre familjeekonomi på lång sikt kan det vara smart att börja investera i till exempel aktier eller kryptovaluta. Oavsett vad man väljer att prova på bör man försöka gräva ner sig lite och lära sig så mycket man kan om ämnet som möjligt. Börja inte köpa och sälja aktier om du inte känner till hur marknaden fungerar. Detsamma gäller kryptovaluta. När det kommer till handel med kryptovalutor kan man ta hjälp av en kryptorobot som till exempel Bitcoin Champion. Du kan läsa mer om det här: https://finanso.se/bitcoin-champion/

Köp begagnade saker

Köp inte nytt hela tiden. Försök att köpa begagnat i secondhandbutiker eller på loppisar. I de flesta fall kan man hitta helt nya saker som aldrig har använts. Man kan spara tusentals kronor på att välja begagnat över nytt. Köp begagnade leksaker till barnen eller begagnade kläder till dig själv. Behöver du nya möbler till köket? Leta efter begagnat först. Du kommer garanterat att spara massvis av pengar på det.

Undvik onödiga köpÅk mindre bil 

Dra ner på familjens bilresor om det går. Cykla eller åk mer kollektivtrafik istället. De pengar ni sparar kan sedan gå till något annat viktigt eller kul. Det är även bra för miljön. Ju mindre bilen används, desto mindre slits den. Det betyder att den kommer att kunna hålla mycket längre. Det betyder i sin tur att ni inte kommer behöva byta bil lika ofta. Så undvik alla onödiga bilresor så långt det går.  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.