Få bättre ordning på kontoret med dessa tips

Du har säkert hört förut att ett välorganiserat utrymme är lika med ett välorganiserat sinne, vilket är otroligt viktigt för att minska stress, förbättra ditt välmående och öka din produktivitet. Detta gäller särskilt på arbetsplatsen, där du troligen tillbringar större delen av dagen. Oavsett om du är på kontoret på plats eller hemma i ditt eget vardagsrum är det viktigt att få ordning på saker och ting så att du kan fokusera bättre på dina arbetsuppgifter.

 

Men hur håller du ordning på kontoret när allt är en enda stor röra? Det kan verka svårt och nästan omöjligt, för att inte tala om tidskrävande! Men det behöver inte ta så lång tid, och samtidigt kommer du att ha nytta av det på lång sikt, så se det som en investering. Vi har sammanställt några av de bästa tipsen nedan.

Gör dig av med saker som du varken behöver eller vill ha

Det första du behöver göra är att skapa en översikt över ditt kontorsutrymme.. Du har förmodligen mycket arbetsmaterial som du inte längre kan använda och förmodligen många onödiga prylar och dokument som bara står och samlar damm. Börja därför med att göra dig av med så mycket som möjligt. Har du inte använt något på flera månader? Då är det dags att göra sig av med dem nu!

Förvara viktiga dokument i arkivskåp

Även om arbetsplatser blir alltmer digitala finns det fortfarande många dokument som måste bevaras i pappersform. Papper i sig tar inte heller mycket plats, snarare är det förvaringen av dem som gör, vilket många gånger resulterar i ett rörigt kaos. Börja därför med att samla alla dina viktiga dokument i mappar och lådor och förvara dem sedan i ett smidigt och praktiskt arkivskåp. Arkivskåp är en flexibel förvaringslösning som skyddar dina dokument och samtidigt gör upp med röran.

Städa upp ditt skrivbord

Nu har du skrivbordet kvar! Börja med att ta bort allt och rengör skrivbordet ordentligt. Det innebär också att du ska torka av under datorn och tangentbordet, inte endast på det utrymme som är synligt. Skrivbord kan bli riktigt äckliga efter ett tag eftersom du sitter vid ditt varje dag och uträttar viktiga ärenden samtidigt som du dricker otaliga koppar kaffe. Så gör dig själv en tjänst och rengör ditt skrivbord ordentligt.

Rensa bland dina mejl

När du väl har bättre kontroll över det fysiska kontoret är det dags att ta itu med det digitala. En inbox fylld av obesvarade mejl kan vara en källa till stor stress för många. Se därför till att du städar upp din mejl och eventuellt lägger dem  i olika mappar för att hålla ordning på inkommande och befintliga mejl.

 

Att hålla ordning på det digitala är ett self care-tips som kan göra stora under för ditt mentala välbefinnande också.

Städat kontor = städat sinne

Förhoppningsvis har du nu städat upp på kontoret och gjort dig av med de saker som inte längre hör hemma på din arbetsplats. Detta kan i sin tur lugna ditt sinne och ge dig mer utrymme för att vara produktiv under arbetsdagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.