Att välja rätt träsvarv

För att komma i gång med träslipning måste man ha en god träsvarv till hands. Med denna utrustning kan du tillverka fantastiska småprojekt och/eller utföra större arbeten. Men det finns ett rätt stort utbud av träsvarvar och alla kommer i olika former, storlekar, specifikationer samt priser. Därför kan det vara svårt att välja rätt.

Men det behöver inte vara så svårt om du vet vad det är du letar efter. Här diskuterar vi således vad det är som utmärker en träsvarv av hög kvalitet samt hur du hittar och köper en som passar dig bäst.

Vad ska träsvarven användas till?

Den första frågan du bör ställa dig inför ditt nya inköp är ”Vad ska träsvarven användas till?”. Träsvarvar kommer nämligen i väldigt olika storlekar, och därför kan priset variera drastiskt. En stor träsvarv är givetvis den mest mångsidiga – du kan utföra små så väl som större projekt på dessa. De mindre träsvarvarna däremot kan inte genomföra större projekt, utan passar bättre till den som vill svarva exempelvis skålar, träknivar och liknande.

De större träsvarvarna är framför allt gjorda för mer professionella svarvare. Detta innebär naturligtvis också att de är av högre kvalitet, och att de kostar betydligt mer. De mindre träsvarvarna passar bättre till dig som svarvar som en hobby, och som inte behöver den dyraste och bästa svarven på marknaden.

Välja rätt värktyg. Foto: Unsplash

Vänd dig till en förnuftig återförsäljare

När du vet vad din träsvarv skall användas till blir det betydligt enklare att hitta rätt. Det räcker dock inte med att köpa första bästa svarv; du måste utforska utbudet först! Det finns en mängd olika återförsäljare av svarvar i alla dess variationer. En återförsäljare vi rekommenderar är Globaltools, som du hittar på https://www.globaltools.se. Här hittar du ett av Skandinaviens största utbud inom träsvarvar och tillbehör. Förutom ett bra utbud är träsvarvarna hos Globaltools också av högsta kvalitet (såklart) och väldigt prisvärda gentemot andra återförsäljare.

Globaltools prioriterar kvalitet och samarbetar därför endast med pålitliga träsvarvsutvecklare som ständigt levererar över förväntan. Trots de billiga priserna på Globaltools behöver du inte bekymra dig över att kvaliteten skulle vara kompromissad med. Alla träsvarvar på hemsidan är utmärkta och det finns något för alla: hemmasvarvaren till industriägaren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.